• p
  • p
  • p
  • p
  • p
  • p
remenski

COLTRI

O nama

Carlo i Giuseppe Coltri počeli su s proizvodnjom kompresora u kasnim 1960. Danas, Aerotecnica Coltri Spa je jedna od najvažnijih svijetskih kompanija za dizajn i proizvodnju visokotlačnih kompresora za čisti zrak za disanje i tehničke plinove.

Počeli smo sa visokotlačnim kompresorima za punjenje ronilačkih boca, za rekreacijsku i vojnu uporabu. Polako smo u svoj asortiman dodali kompresore za vatrogasce, te kompresore za tehničke plinove kao što su dušik, argon, helij i nitrox mješavine za ronilačku opremu s maksimalnim udjelom kisika od 40%.

Nedavno smo, uz sve veči broj vozila na prirodni plin, počeli proizvoditi i kompresore za punjenje CNG spremnika koji se koriste u takvim vozilima.

Proizvodni ciklus

Aerotecnica Coltri Spa posjeduje kučne radionice koje proizvode skoro sve komponente ljevanjem, vučenjem ili korištenjem najmodernijim CNC strojevima i horizontlnim obradnim centrima. Jamčimo za vrhunski proizvod, koristeči metode koje osiguravaju maksimalnu preciznost i sigurnost uz minimalnu toleranciju pri visokim pritiscima. Na taj način spriječavamo curenje ulja za podmazivanje, koje se filtrira i odvaja kako bi se spriječilo njegovo miješanje sa sadržajem.

Proizvodni ciklus započinje u ljevaonici koja proizvodi odljevke od željeza i aluminija za cilindre i kučišta. Naš horizontalni obradni centar nam omogučava proizvodnju vrhunskih proizvoda, predlošci i stezaljke blokova i ostalih komponenti ostaju pričvrščene i na taj način spriječavamo bilokakve razlike u kalibraciji ili mjerenjima. Naše vrhunsko obučeno osoblje ne samo da radi na tim strojevima nego i nadgleda potpuno robotizirane procese.

Naša kompanija je smještena u četiri međusobno povezane zgrade, no međutim pume za večinu strojeva iz naše ponude se sklapa u zasebnoj zgradi. Ukupna površina je oko 8.000 kvadratnih metara i trenutno imamo 50 zaposlenih.

Provjere i testovi

Svi testovi se provode u odjelu za mjeriteljstvo. Neprestano pračenje procesa pomaže nam u održavanju vrhunske kvalitete naših proizvoda a da pritom zadovoljimo sve parametre potrebne za područje njihove primjene. Tehnički odjel provodi nasumične provjere, ponekad i na svakom pojedinom komadu, koristeči mjerne uređaje u rasponu od jednostavnih mjerila do najmodernijih DEA strojeva, koja su zapravo platforma na kojoj temeljimo našu kontrolu kvalitete. Ovi sistemi posjeduju skener visoke razlučivosti koji detektira bilokakve razlike u dimenzijama (mjeri u mikronima) proizvoda, provjerava toleranciju te pruža informacije o bilokakvim poboljšanjima koja bi se mogla primjeniti na cijelu proizvodnju. Također za testiranje koristimo i tri robota uparenih sa automatskim CNC strojem. To je potpuno automatiziran robotski "otok" kojem nije potreban ljudski nadzor.

Izvoz

Aerotecnica Coltri Spa izvozi skoro 90% svojih proizvoda. Prisutni smo u 60 zemalja, uključujući i Amerike (sjeverna, centralna i južna), Azija, posebno u Kini, Filipinima, Maleziji, Indonezili, Tajlandu, Indiji te u Australiji. U nekim zemljama distribucijska mreža Aerotecnica Coltri Spa prolazi kroz kupnju tvrtki koje se bave održavanjem strojeva. Također se oslanjamo na mrežu zastupnika, po bar jedan u svakoj zemlji, da bi zadovoljili potrebe naših kupaca. Naši zastupnici imaju skladišta sa osnovnim djelovima za redovno održavanje i servise. Redovno održavanje nam je jako bitno.

Paleta naših kompresora za zrak za disanje i tehničke plinove počinje od male prijenosne MCH6 serije sa protokom od 100 l/min i pritiskom od 300 bar, do močnih strojeva za velike centre za punjenje kao što je MCH36 sa protok od 600 l/min na maksimalnih 425 bar. Ovakav stroj zadovoljava potrebe velikih centara za punjenje jer napuni 10 litarski spremnik na 200 bar za 3,3 minute! Također je i tih, proizvodeći 75db zvučnog pritiska. Ovakvi kompresori su dostupni sa monofaznim i trofaznim elektro motorima kao i sa benzinskim ili dizel motorom. Dodatno, uz kompresore nudimo i velik izbor dodataka kao što su paneli za punjenje, crijeva, 300 na 200 bar regulatore sa sigurnosnim ventilom i ostale korisne dodatke.