• p
 • p
 • p
 • p
 • p
 • p

KAESER Kompressoren - Mobilni vijčani kompresori

KAESEROVA poznata MOBILAIR serija mobilnih kompresora proizvodi se u suvremeno opremljenom proizvodnom pogonu koji se nalazi neposredno kraj KAESER-ovog glavnog pogona u Coburgu, u sjevernoj Bavarskoj. Opremljen s najsuvremenijom tehnologijom, nedavno moderniziran pogon mobilnih kompresora s ponosom nosi certifikat TÜV-a, njemačke agencije za tehnička ispitivanja, za svoje postrojenje za testiranje buke u kojem se mjeri buka u slobodnom polju kao i uređaj za bojanje nanošenjem praha i proizvodnu logistiku visoke efikasnosti. S minimalnim vremenskim ciklusom KAESER-ovo visoko kvalificirano osoblje može sastaviti mobilne kompresore svih veličina i razina opreme kako bi udovoljilo specifičnim potrebama kupaca

Svaki KAESER rotacijski vijčani agregat opremljen je SIGMA PROFIL rotorima koji štede energiju. Komponente izrađene prema najvišim standardima i precizni valjkasti ležajevi osiguravaju dug životni vijek s maksimalnom pouzdanošću.

MOBILAIR mobilni kompresori jednostavni su za rukovanje, pristupačni i laki za održavanje. Nadzor uređaja i isključivanje u slučaju kvara je automatski.

Posebno razvijena za prijenosne kompresore KAESER, patentirana regulacija protiv smrzavanja automatski prilagođava radnu temperaturu u odnosu na okolinu. Zajedno s neobveznim zauljivačem alata štiti pneumatski alat od smrzavanje i produžuje mu raspoloživost i životni vijek.

Mobilni kompresori s diesel motorima

Mobilair kompresori raspolažu posebno dizajniranim SIGMA profil agregatima koji štede energiju i koju su direktno pogonjeni vodom hlađenim Kubota diesel motorom. Direktni pogon uklanja gubitke u prijenosu koji su vezani uz druge sustave te slijedom toga pruža više zraka za manje goriva. Zasebni filtri zraka za motor i kompresor: Filtri zraka posebno su prilagođeni da udovoljavaju potrebi za zrakom koji je nužan i stoga osiguravaju pouzdan rad sustava.

remenski

 • modeli MOBILAIR M20 - M350
 • Kapacitet: 2,0 do 34,0 m3/min
 • Tlak: 7 - 14 bar

Obrada komprimiranog zraka i generator

MOBILAIR mobilni kompresori u ovoj skupini proizvoda su izvanredno svestrani. Oni su klasa za sebe kada se radi o svestranosti zato što se mogu precizno prilagoditi kako bi udovoljili potrebama relevantne primjene. Opcije uključuju komponente za obradu zraka, trofazni sinhroni generator, izbor od u potpunosti galvaniziranog podvozja s naletnom kočnicom i fiksnoj ili po visini podesivoj vučnoj rudi ili stacionarne verzije postavljene na klizaljke ili okvir.

Različiti modeli mogu se opcionalno opremiti generatorom. Generatore bez četkica nije potrebno održavati i ovisno o energetskoj potrebi mogu se prebaciti iz neprekidnog rada u način rada automatskog pokretanja koji štedi energiju.

Komprimirani zrak se rashlađuje do 7°C iznad temperature okoline. Akumulirani kondenzat može lako iscuriti zato što je hladnjak komprimiranog zraka ugrađen pod kutom dok se vrući ispušni plinovi iz motora također koriste kao pomoć u isparivanju kondenzata. Stoga ovaj dizajn osigurava pouzdanu zaštitu od smrzavanja tijekom zimskih mjeseci. Potrebno je ugraditi dodatne dijelove za obradu komprimiranog zraka nakon komore za hlađenje i centrifugalnog separatora (npr. filtar kombinacija za čišćenje betona po TZV-SIB) kako bi se postigao komprimirani zrak specifične klase kvalitete. Pokazivač diferencijalnog tlaka omogućava brzo i lako praćenje statusa filtra.

 • modeli MOBILAIR M27 - M122
 • Kapacitet: 1,9 do 11,1 m3/min
 • Tlak: 7 - 14 bar

Kompaktni snagatori s benzinskim motorima do 15 bara

Najmanji MOBILAIR kompresori više su nego sposobni pokretati čekiće, bušilice, pile, kontaktne ključeve pa čak i udarne bušilice. Verzija od 15 bara je idealan izbor za polaganje optičkih kabela bez kanala ili za testiranje na curenje. Uz to kompresor se može opremiti eksternim dodatnim hladnjakom komprimiranog zraka za određene aplikacije koje mogu zahtijevati hladan komprimirani zrak bez kondenzata.

Velikodušno dimenzioniran spremnik goriva i neprekidna kontrola dostave energije koja precizno odgovara isporuci zraka radi zadovoljavanja stvarnih potreba, omogućuju impresivne performanse i izdržljivost kompresora. Time se nadalje smanjuje potrošnja goriva tih već ionako štedljivih strojeva.

PE kućište izrađeno je od rotacijski sintetiziranog polietilena. Kućište za izolaciju buke s duplim stjenkama ne samo da je otporno na koroziju i ogrebotine nego pomaže i u osiguravanju zadržavanja vrijednosti, a na raspolaganju je i u nizu različitih boja

remenski

 • modeli MOBILAIR M13 - M17
 • Kapacitet: 0,85 do 1,6 m3/min
 • Tlak: 7 - 15 bar

Ekološki prihvatljiva alternativa s električnim pogonom

Tih – ekološki neškodljiv – jedinstven, MOBILAIR električni prijenosni kompresori u svojem su elementu kada se radi o radnom okruženju u kojem se traži tihi rad bez ispušnih plinova. Ovi ekološko neškodljivi kompresori stoga elegantno izbjegavaju ograničenja koja se odnose na korištenje motora s unutarnjim sagorijevanjem.

remenski

 • modeli MOBILAIR M13E - M46E
 • Kapacitet: 0,75 do 4,4 m3/min
 • Tlak: 7 - 15 bar

MOBILAIR M57 Utility i M58 Utility

Kompaktni uređaji traže malo prostora na utovarnoj površini ili na gradilištu, a serijski su pripremljeni za temperature okoline između -10 °C i +50 °C . Pribor, poput nogu stroja s vijčanim pričvršćenjem, zauljivača alata ili naknadnog hladnjaka, omogućuje preciznu prilagodbu radnim uvjetima.

remenski

 • modeli MOBILAIR M57 i M58 Utility
 • Kapacitet: 4,35 do 5,4 m3/min
 • Tlak: 7 i 10 bar

Opći katalog KAESER MOBILAIR kompresora preuzmite ovdje